ett år senare

Igår för ett år sedan föddes bokidioten!

Att blogga om böcker har förändrat min syn på mitt eget läsande. Jag tänker mer nu medan jag läser och jag ser nu vilken typ av böcker jag läser. Tidigare bara konsumerade jag böckerna och tänkte sällan eller aldrig tillbaka eller jämförde med tidigare läsupplevelser. Jag har också blivit sugen på att lära mig mer om litteratur och tränga djupare in i böckerna, att skaffa mig redskap att - när jag vill - förstå boken på ett annat plan. Samtidigt är det ett nöje och inte en plikt att läsa böcker. Jag läser det jag vill, inte det man "borde".

Framförallt, det som är roligt med att bokblogga är att delta i ett samtal, att få prata böcker med andra likasinnade. Vad vore en blogg utan läsare och framförallt kommentarer?

 

Kommentarer
Postat av: Maria

Vad intressant att läsa om hur bloggandet har förändrat din syn på läsandet! Jag håller med dig om att samtalet är en av poängerna med att blogga om böcker; det var mycket därför jag började! :)

Postat av: Pysseltanten

Jag började mest blogga för att jag är så usel på att komma ihåg vad jag har läst... Nu har jag bild och personlig kommentar till det som jag har läst sedan jag började blogga i alla fall... ;-)
Håller med dig om att kommentarer är roligt! Det blir lite mer samtal av det hela då också...

2007-09-11 @ 07:23:09
Postat av: David

Stort grattis på födelsedagen, och ha den äran! :)

2007-09-11 @ 08:12:45
URL: http://www.spanskawilma.se/david
Postat av: Camilla

Grattis i efterskott på födelsedagen :)
Jag instämmer med dig och Maria att det är samtalet som är det roliga med att bokblogga, att få tips, kritik och synpunkter.
Att blogga om böcker är dessutom ett tillfälle för eftertanke som jag inte tog mig tidigare. Jag konsumerade böcker i parti och minut, men med mindre reflektion än jag gör idag.

2007-09-11 @ 15:07:22
URL: http://camillasboklada.blogg.se/
Postat av: Signe

Hej igen, det var länge sedan. Ett år, det är lång tid. Jag känner som du, bloggandet har fått mig att tänka efter, forska, fördjupa mig. Jag känner mig också duktigare i mitt arbete som bibliotekarie och bibliotekschef. Jag tänker länka till din väl genomarbetade bokblogglista.
Tack.
Signe

2007-09-11 @ 16:39:41
URL: http://signeberglund.blogspot.com
Postat av: Johanna/bokidioten

tack för alla gratulationer!
Det känns faktiskt lite märkvärdigt att ha hållit på så länge. Jag funderade lite ikväll på att jag faktiskt har lagt ner en del tid på det här med bloggandet - om varje inlägg tog 15 minuter att skriva har jag lagt ner en femtio timmar i alla fall... och jag måste säga att det har det hittils varit värt!

2007-09-11 @ 20:22:40
URL: http://www.bokidioten.blogg.se
Postat av: Anna

Hej!
Grattis! Det är trevligt att läsa dina tankar om böcker.

2007-09-16 @ 14:20:29
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: Johanna/bokidioten

tack Anna!

2007-09-16 @ 20:49:23
URL: http://www.bokidioten.blogg.se
Postat av: Niclasadine

Great Site thanks

2009-08-17 @ 10:56:26
URL: http://niclasadine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback