Chefen hos psykoterapeuten

Chefen hos psykoterapeuten
Lena Nevander Friström

Trots ett fullständigt missvisande omslag är det här en bok jag verkligen skulle vilja rekommendera. Nevander-Friström (eller hennes spökskrivaren Lena Albihn) har lyckats få en mycket klokt i mellan sidorna i denna tunna
(174 sidor) bok.

Jag har fått en bättre referensram för att förstå vad auktoritet och auktoritär betyder. Jag har fått en bättre förståelse för vad vansinnigt svårt det verkar vara att ha en chefsposition och vad en chef kan åstadkomma. Hon ger konkreta exempel från vanliga livet så man förstår.  Dessutom är boken bra, handfast i sin beskrivning av hur man ska hantera människor som har fått ett svårt besked eller en chock (och därmed också hur man ska hantera sig själv!) Boken handlar mycket om gruppdynamik, kommunikation, kris och försvarsmekanismer.

En utmärkt bok att ha liggande på nattygsbordet och läsa en sida i då och då. Men det där med omslaget då? På omslaget ser man Lena Nevander Friström lutad över en schäslong och hon ser oss in i ögonen med huvudet på sned. På schäslongen ligger en lång, lätt grånad man i kostym och slips, glasögon. I en enkel bild fångar hon betraktaren i en schablon: chefer är vita medelålders män, man ligger på schäslong, terapeuten vet mest. Det är inte den bilden som förmedlas när man väl tagit sig förbi omslaget. Byt bild och byt titel! Boken förtjänar bättre än så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback