Ture Sventon i Venedig

Ture Sventon i Venedig
Åke Holmberg


Det här är den sista Ture Sventon-boken. Den kom samma år som jag föddes. Jag beundrar ÅHs sätt att skriva. Det är så elegant och underfundigt. Nog för att storyn är riktad till barn, men språket har mycket att ge även en vuxen läsare.

För övrigt kan tilläggas att detta är en Ture Sventon helt utan kylskåp, flygande mattor och temlor men med en och annan italienare, blixtmönstrade sjuttiotalsbyxor och bläckfisksoppa på burk.

Kommentarer
Postat av: Mattias B

Jag älskar Ture Sventon-böckerna! Ture Sventon i London är en av mina favoriter, och Ture Sventon i Stockholm, den med alla tomtarna. Det är nog dags att läsa om dem, det var några år sen sist. Det gick för ett tag sedan radioteater med Johan Rabaeus som Sventon - jag var först lite tveksam till honom i huvudrollen, men jag föll pladask. Han gjorde det riktigt bra - absolut i nivå med Helge Skoogs tv-dito.
En annan bokserie jag gillar är böckerna om Agaton Sax. De är förstås helt annorlunda än Sventon-berättelserna, men de är skönt parodiska och härligt lekfulla med språket.

Postat av: Johanna/ bokidioten

Ture Sventon-böckerna är verkligen bra och är på många sätt kanske mer vuxenböcker än barnböcker. Dessutom kan de användas som exempel på effektiv berättarteknik. Jag missade Agaton Sax som barn, så jag har ingen relation till honom - nu blir jag nyfiken på att hitta och provläsa!

2008-03-26 @ 08:48:56
URL: http://www.bokidioten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback