Brev till samhället

Brev till samhället
Eric Ericson (pseudonym för
Christer Alm)

Det här är en bok alla borde äga. Boken består av ett antal absurda brev som Eric Ericson skickat till myndigheter, organiationer, och ett och annat företag. Breven är så formulerade att de som regel kräver ett svar. Hur känner man sig när man inser att det kommer någon med vilda djur och förväntar sig att man ska ta hand om dem? Och som inte vill lämna burarna? Eller hur försöker man avstyra ett besök från Det Rödas Fingrar eller ett längre besök från Thomas Svensson som tyvärr tror att han är en katt? Det är inte EEs del av boken som är rolig. Utan det är alla stackare som på ett trevligt sätt försöker säga NEJ.

Boken är ännu bättre än sin uppföljare, brev till utlandet. Denna bok måste läsas!

Kommentarer
Postat av: Klara

Har gett boken till min sambo som brukar ligga och småfnissa i sängen, eller ännu hellre gapskratta, när han läser den. Ska själv ta mig en titt i den för någon dag!

Postat av: Signe

Hej,jag är en nybloggare. Skriver om sånt jag tar med mig hem från biblioteket. "Brev till samhället" ska jag titta efter imorgon. Kan återkomma med lite statistik. Det kan jag tänka mig att du tycker är intressant.
Signe

2007-04-16 @ 18:47:48
URL: http://amborn.blogspot.com
Postat av: Signe

Hej igen, tackar för att jag finns med på din boklänksida.
Inga roliga nyheter om boken Brev till samhället. Den köptes in till gymnasiets bilbiotek i november 2006 och har bara varit utlånad en gång. Det blir andra gången med mig räknat. Kanske är den så bra som du tycker så att den kan köpas även till huvudbiblioteket.
Hälsningar från Signe

2007-04-18 @ 15:16:15
URL: http://amborn.blogspot.com
Postat av: Johanna/bokidioten

Åh! Vad många som har missat en pärla! Den ser så tråkig ut, det kanske är det? Eller man kanske läser den på plats (den är ju ganska snabbläst, tänker jag?) Tack för statistiken Signe!

2007-04-18 @ 18:49:18
URL: http://www.bokidioten.blogg.se
Postat av: Nisse

Visst finns det pärlor i Brev till samhället, men jag tror nästan att Robert Aschberg var ännu roligare som Otto Ruben Svensson för några år sedan! Båda utnyttjar ju samma idé.

2007-04-26 @ 18:14:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback