barnböcker är viktiga böcker

Om det är någon som har missat McDs marknadsföring så kan man lätt se vid ett besök att  nu även vuxna (småbarnsföräldrar)  beställer Happy Meal på McDonalds. I år är det många böcker, och bra böcker. Dagens lunch resulterade i "skolan är full av flugor", underbar bok av Ulf Stark och min skattkammare. Sammanlagt tror jag att det finns 9 olika titlar. Ett par till Happy Meal blir det nog för min del. Enligt en av McDonalds sponsrad undersökning läser 41 procent av mammorna för sina barn varje kväll, 31 procent av papporna.

Kruxet med att läsa barnböcker tycker jag är att hitta ett bra urval av barnböcker. Vanliga bokhandlar har jag mer eller mindre gett upp vad det gäller barnböcker. Ofta är det sporadiskt urval och tråkiga böcker. Varför ska det vara så svårt för bokhandlar att ha ett rejält urval barnböcker? Då är bokklubbar lösningen. Bra beskrivningar, bra urval.

Kommentarer
Postat av: Pysseltanten

För några år sedan hade de även ungdomsböcker (Imorgon när kriget kom, minns jag säkert - men det var nog ett par, tre till) och det tycker jag gott att de kan upprepa! Det händer att jag tvingar mina barn att äta med mig på McDonald's då jag vet att man får köpa till t.ex. en film eller så... Och skulle de slänga böcker för ungdomar/vuxna efter en, då skulle jag tvinga dem då också.
Hemsk mamma, jag vet. ;-)

2007-10-04 @ 20:39:00
Postat av: Johanna/bokidioten

Ja, i år var det ju tyvärr inga ungdomsböcker - men en del börja läsa-böcker. En bra anledning att byta ut den vanliga lunchrestaurangen för ett mer fettdrypande alternativ, tycker jag!

Postat av: JoVi

Jag blev lite besviken på Min skattkammare, tunn! Fullt av flugor i klassen tycker jag är helt underbar däremot :)

Jag har gjort ett litet upprop om En bok för alla - titta gärna in i bloggen.

Trevlig helg!

2007-10-12 @ 15:32:48
URL: http://joviskarameller.blogg.se
Postat av: Johanna/bokidioten

JoVi: nu har jag varit inne och dragit mitt strå till stacken!

2007-10-14 @ 22:38:00
URL: http://www.bokidioten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback