Litterär spaning

Marianne på Caveat Lector gjorde nyligen en spaning. Inspirerad av henne kommer jag också om en spaning: om en ny(?) trend bland bokbloggare. Och precis som radioprogrammet kommer jag med tre belägg.

Trenden är att bok-bloggare går upp i bloggkollektiv.

Den första som jag upptäckte var konsonantmylla dit både Ika och Mathias försvann. Mathias saknar jag verkligen: den personliga blandningen mellan hans finstämda  vardagsskildringar av barnen och de intressanta analyserna. Konsonantmylla har inte blivit ett riktigt lika självklart tillhåll för mig.

Den andra var bränt järn  dit Johan försvann. Det märkte jag mer i periferin eftersom jag besökt Månskensdans sannerligen oregelbundet.

Och nu, för det tredje, ser jag att the girl less likely to  försvinner till bokhora. Jag har liksom blivit beroende av att kika in till tgllt med hennes blandning av popkultur, litteratur och ibland ynk.

Vissa samarbeten uppskattar jag enormt. Exempelvis bokbloggen, dit en och annan bokbloggare försvunnit. När det är bloggare som lyckas förmedla inte bara intressanta inlägg, utan också håller en personlig stil, kan jag bli lite vemodig. Det är inte alltid fler skapar mervärde. Men jag kommer nog att ge bokhora en ny chans nu när Helena kommer dit.

Kommentarer
Postat av: Therese

Säkert. Det verkar stämma.

Apropå Montecore så har jag inte läst den. Jag vågar inte riktigt för att jag har hört av flera, däriböan nu också från dig, att den inte är lika bra.

Postat av: Magix

Det stämmer faktiskt det där med kollektiven! Det har både sina bra och dåliga sidor

2008-01-27 @ 21:40:10
URL: http://bokbabbel.blogspot.com
Postat av: Pi

Jag skriver också på bokbloggen - men jag har inte försvunnit. Jag gillar att ha flera ställen att skriva på. Med en något scizofren personlighet är många bloggar ett praktiskt sätt att få utlopp för olika delar av sin personlighet. Tycker jag.

2008-01-28 @ 15:39:34
URL: http://gemen.blogg.se
Postat av: Johanna/bokidioten

Pi: nu blir jag ju faktiskt otroligt nyfiken! Jag kollade namnen på bokbloggens recensenter och konstaterade snabbt att du inte är Sara eller Maria.Du skriver också i en annan stil på bokbloggen, men min gissning är att du är Marika. Har jag rätt?

2008-01-28 @ 18:05:00
URL: http://www.bokidioten.blogg.se
Postat av: Pi

Helt rätt. Poäng till dig!

2008-01-28 @ 19:02:31
URL: http://gemen.blogg.se
Postat av: Johanna/bokidioten

Kul! Men du skriver verkligen olika i dina olika fora!

2008-01-28 @ 20:06:57
URL: http://www.bokidioten.blogg.se
Postat av: Marianne

Hihi!

Så kan det gå; letar man efter Magnus så hittar man Pi!
Kul att kunna se den gemena och verserade damen framför sig när man läser hennes blogg. :-)

I övrigt ser jag inte vitsen med bloggkollektiv; de olika personliga stilarna som ju är poängen med bloggar försvinner lite grand.

2008-01-29 @ 10:15:45
URL: http://marremakro.blogspot.com
Postat av: Pi

För mig var vitsen att man får böcker! Jag gillar gratis.

2008-01-29 @ 11:52:18
Postat av: Johanna/bokidioten

Precis, Marianne! Håller med dig både i att ha ett ansikte på Pi (för mig viktigare än ett namn) och att bloggkollektiv tar bort lite induivudalitet. Men, visst, Pi, gratis är bra. Och bra att du fortfarande är aktiv på gemen och verserad!

2008-01-29 @ 14:24:14
URL: http://www.bokidioten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback