Lanceheim

Lanceheim
Tim Davys

Minns ni bloggvärldens Amberville-hysteri? Boken märktes inte så mycket i bokhandeln men i bokbloggvärlden blev den omskriven. LAgom till att Amberville har utkommit i pocket kommer del två, Lanceheim, ut. De är mycket olika.

Jag minns Amberville som en hårdkokt deckare där huvudkaraktärerna slogs så att bomullen yrde. Bra skildrat och en extra dimension med mjukdjuren som karaktärer. Och intressant med själva problemet - vem gör upp listan om vilka mjukdjur som chaufförerna ska hämta?

I Lanceheim använder författaren en annan röst (är pseudonymen avslöjad än, förresten?). Fantasidjuret Maximilian är bokens viktigaste karaktär och han skildras på två olika sätt. Dels genom hans levnadstecknare Vargen Diaz. Dels hur han påverkar kompositören Reuben. Språkdräkten skiljer sig åt i kapitlen beroende av om det är Diaz eller Reuben som för ordet. I boken förstår vi efter hand karaktärerna Maximilian, Diaz och Reuben - både deras positiva och negativa karaktärsdrag. TD målar upp andra frågor än i Amberville, och tycker jag, också mer intressanta frågor.

Lanceheim är en fristående fortsättning och även om ni inte gillade Amberville, ge Lanceheim en chans!

Inlägg på bokidioten.se om Amberville:
Amberville
Amberville - recension
Bokidioten - en av den hundra främsta

Kommentarer
Postat av: AnnCharlott

De har ju hållit en betydligt lägre profil den här gången får man säga. Frågan är dessutom hur mycket Amberville sålde sist och slutligen. Som du skriver i ditt inlägg så var det väl mest i bloggvärlden den blev hajpad. Eller det var snarare marknadsföringsmetoderna som rönte uppmärksamhet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback